dinsdag 24 februari 2015

Het oude vertrouwde Paint

Bijna iedereen kent het programma Paint wel, het is een van de oudste en simpelste software. Met Paint kun je foto’s bewerken en tekeningen maken. Het is het programma voor amateurs om foto’s te bewerken of een figuurtje te maken. Ik denk dat de kracht van Paint is dat het zo simpel is, iedereen die met een computer overweg kan, kan na een paar minuten ook de basis vaardigheden van Paint.
Met Paint kun je bijvoorbeeld bijsnijden, lijnen maken, vormen maken en vormen tekenen. De tools zijn niet heel uitgebreid, ze doen wat ze moeten doen en zijn niet heel gedetailleerd.

Afbeelding van de man komt van: http://gophoto.us/key/black%20and%20white%20photography%20people
De foto van mij is gewoon van mezelf ;)
Dit is een beetje de fotoshop kwaliteit die een amateur met Paint kan bereiken. Ik heb hier mijn eigen gezicht op het hoofd van een oude man geplakt. Iedereen kan zien dat het nep is omdat de hoofden helemaal niet netjes in elkaar over gaan. Voor fotobewerkingen is Paint niet heel geschikt, bijsnijden kan prima maar veel verder dan dat kom je niet. Wanneer iemand iets fotoshopt voor de grap en het dus niet realistisch hoeft te zijn kan Paint prima worden gebruikt.

Dit is een typische tekening die in Paint gemaakt is, het is zo simpel als het maar kan met basiskleuren en standaardvormen. Als het met een ander programma was gemaakt was het veel gedetailleerder en netter gemaakt. Met Paint kun je dus prima de vormen aangeven. Bijna iedereen die deze foto ziet zal meteen zeggen dat het echt een Paint tekening is omdat dit de stijl van Paint is. De stijl van Paint is naar mijn mening heel eenvoudig, het concept wordt duidelijk gemaakt, maar niet veel meer dan dat.


Ik vind dat de software heel erg bepalend is voor het eindresultaat, omdat Paint zo simpel is wordt het eindresultaat altijd minder dan wanneer het gemaakt is met de professionele fotoshop programma's. Ook de tekeningen zullen minder goed lukken en zijn niet in vector eenheden waardoor de kwaliteit minder wordt. Maar soms geldt de kwaliteit van de afbeelding niet maar gaat het om het idee of de boodschap, dan is Paint een snelle en simpele manier om een afbeelding te maken of  te veranderen.

Bronnen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Paint

Geen opmerkingen:

Een reactie posten